Haberler

2021 Seyahat Trendleri Neler Olacak?

2021 Seyahat Trendleri denildiğinde 2020 senesinde hayatlarımızı oldukça büyük derecede etkileyen pandemiyle birlikte elbette her şey gibi seyahat alışkanlıkları da son derece etkilenerek değişime uğradı. Bakalım değişime uğrayan seyahat alışkanlıklarıyla beraber 2021 senesinde öne çıkacak, insanları kendine çekecek olan 2021 seyahat trendleri neler olacak?

2021 Seyahat Trendleri Neler Olacak?

1- Eve Yakın Lokasyonlar

Son zamanlarda Google üzerinde fazlaca aratıldığı gözlemlenen İstanbul Yakın Yerler, İstanbul Yakınlarında Tatil gibi aramalar insanların çok uzağa gitmeden, fazla insan teması olmadan yakın yerlerde kafa dinlemek istediğini gösteriyor. Oldukça sık tercih edilen bu seyahat türü önümüzdeki kış ve yaz aylarında daha da popülerleşecek gibi gözüküyor. Özellikle Polenezköy ve Ağva bu konuda son derece popüler. Ağva gezilecek yerler hakkında da detaylı bilgileri Rotasız Gezgin üzerinde bulabilirsiniz.

Ağva-Gezilecek-Yerler

2- Dijital Göçebelik

Pandemi sürecinde zorlaşan ödemeler ve tedbirler dolayısıyla bir çok kişi ofislerini, iş yerlerini kapattı. Tabii bununla beraber çalışanlar evlerindeki bilgisayarlardan çalışmaya başladı. Önünde gezmek için bir engel kalmayan çalışanlar hem bilgisayarlarından çalışarak hem de gezerek yeni bir akım olan ‘Dijital Göçebelik’ akımına dahil oldu. Dijital göçebeler hem internet olan her yerden çalışabiliyor hem de eşsiz manzaraları izleyerek keyif sürebiliyorlar. Bu seyahat türü ise şimdiden çok popüler. Günümüzde bu nedenle Freelancer iş arayan insan sayısında artış vardır.

3- Grup Seyahatleri

Maalesef her insanla seyahate çıkılamayan bu dönemde ailesiyle seyahate çıkan insan sayısı epey arttı. Bir süre daha böyle sürecek gibi görünen aile seyahatleri tekrardan hayatımıza girerek bize ne kadar güzel olduğunu hatırlatacak ve bir dahaki tatil dönemlerinde büyük bir kesim tarafından tercih edilecek gibi.

Erzurum Kapılı Göller Kamp Alanı

4- Uzun Konaklamalar

Hem olduğu yerden uzaklaşmak isteyenler hem de uzun süre evden çıkmayanlar için uzun süreli tatiller sıkça tercih edilecek. Bu uzun konaklamalarda öne çıkan yerler ağırlıklı olarak  yine yerleşim yerlerine yakın noktalar olacak. Oteller, bungalovlar, glamping veya pansiyonlar bu trendlerin bir parçası olacak.

Asmalı-Garden-Butik-Otel-Ağva

5- Son Dakika Rezervasyonları

Bir anda yeni kuralların gelmesi, yeni tedbirler alınması ile her an her şeyin olduğu bir dönemde olduğumuzdan insanlar rezervasyonlarını önceden yapmaya korkuyor. Her şey kesinleştikten sonra tatillerine çok kısa bir süre kala yapılan rezervasyon sayısı son zamanlarda oldukça arttı. İlerleyen dönemde de bu böyle sürecek gibi gözüküyor.

6- Doğa Turizmi

Halihazırda evlerinde olan insanlar şehir hayatından bıkmış durumda olduğundan ve fazla insan olan ortamlara girmek istemediğinden daha çok doğal ortamlarda bulunan otellerde veya fazla kişinin gitmediği kamp alanlarında kamp yaparak tatil yapmayı tercih ediyorlar. Bunun keyfini bu dönemde anlayanlar ise bu alışkanlığı uzun süre devam ettirebilir.

Kamp ve Karavan Turizmi İçin En Uygun Yer Seçildi

7- Yavaş Seyahat

Bulunduğu tatil yerinden fazla uzaklaşmak istemeyen gezginler ise o yerin her detayını geziyor. Ayrıca lokasyon değiştirirken de oldukça dikkatli olmak adına şu anda yapılan tatiller önceki tatillere göre oldukça yavaş ilerliyor.

5/5 - (37 Değerlendirme)

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. tahminlerde bulunmuşsunuz Ben de öyle şeyleri öngörüyorum yazı çok güzel olmuş zevkle okudum teşekkürler herkese okumasını tavsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu