Bilişim

Rank Math SEO Eklentisi Ayarları – En İyi Ayarlar 2020

Rank Math SEO Eklentisi günümüzün en iyi wordpress seo eklentileri arasında yerini oldukça hızlı bir şekilde aldı. All in one seo pack ve yoast seo gibi eklentilerin arasına sağlam bir giriş yapan modülün en önemli özelliği ise tamamen ücretsiz olmasıdır. Yani diğer eklentilerde olduğu gibi özellik kısıtlaması yok.

Rank Math SEO Eklentisi Hızlı Kurulum

Eklentiyi wordpress Eklentiler > yeni ekle yolunu izleyerek ücretsiz olarak yükleyin. Eklentiyi kurduktan sonra aktif edin ve aşağıdaki hızlı kurulum talimatlarını doğru bir şekilde gerçekleştirin. Burada önemli olan adımlardan birisi BURAYA tıklayarak öncelikle Rank Math sitesine üye olun ve sonra aşağıdaki işlemler ile devam edin.

1-Rank Math SEO Eklentisi Hızlı Kurulum

Üyelik aldığınız siteden aktivasyonu otomatik olarak yapmak için ”Activate Rank Math” butonuna tıklayın. Karşısına daha önceden üye olduğunuz için kullanıcı adınız ve eklemek istediğiniz sitenin ismi çıkacak. ”OK” seçeneğini tıklayarak işleminizi gerçekleştirin.

  • HOSTİNG SİSTEM GEREKSİNİMLERİNİ KONTROL EDİN

Hızlı kurulum sayfasının ilk adımında Yoast, All İn One SEO yada benzeri seo eklentileri kullanıyorsanız bunlarla artık işinizin kalmadığını gösteren bir uyarı alırsınız. Bu modülleri artık devredışı bırakmanın vakti geldi. ”Your website is compatible to run Rank Math SEO” yazısının sağında ”more” kısmını tıkladığınızda hostinginizin gerekli sistem sürümlerini görebilirsiniz. ”START WİZARD” butonuna tıklayarak hızlı kurulum sayfasına ilerleyin.

2- Rank Math Sistem Gereksinimleri

1- RANK MATH SEO EKLENTİSİ IMPORT AYARLARI

Eklentiyi kurduğunuzda önceki SEO eklentiniz pasif duruma geçeceği için size o verileri kaybetmemeniz için bir öneri gelir. Örneğin sistemimde All İn One SEO Pack eklentisini kullanıyordum ve geçiş yapacağım. Fakat hali hazırda girdiğim SEO ayarlarım var. Başlıklar, açıklamalar gibi. Bu ayarlarınızı otomatik olarak bu eklentiye çekebilirsiniz. Bunun için eklentinizi seçmeli ve ”Start Import” butonunu tıklamalısınız.

3- Rank Math Seo Ayarları İmport

Tarama işlemleri bittikten sonra eski eklentinize dair herhangi bir işiniz kalmıyor. Zaten yeni uygulama arka planda olası çakışmalar için mevcut SEO eklentinizi devredışı bıraktı. Rank Math SEO eklentisi ayarları devam etmek için ”Continue” butonuna basın.

2- RANK MATH SEO EKLENTİSİ SİTE AYARLARI

Bu bölümde sitenize dair önemli bilgileri kayıt edeceksiniz. Arama motorları ve sosyal medya üzerindeki otomatik paylaşımlarınızda gösterilecek görsellerdir.

4- Rank Math Site Yapılandırma Ayarları

  • 1.Adım : Sitenizin içeriğini seçmelisiniz. Buradaki bilgiler şöyle,
    Personal Blog / Kişisel Blog : Eğer şahsi bir blog içeriği üreticisiyseniz bu seçeneği seçmeniz gerekmektedir.
    Community Blog/News Site: Topluluklara hitap eden bir site veya haber içeriği üreten siteyseniz bu seçeneği seçmelisiniz. Business Type şeklinde açılan bir iş kategorisi çıkacaktır. Bu kategoriyi alanınıza ilişkin olanı seçin.
    Personal Portfolio : Kişisel portföyler oluşturduğunuz bir web siteniz varsa bu seçeneği seçmelisiniz.
    Small Business Site : Eğer küçük ölçekli bir işletmenizin web sitesiyseniz bu seçeneği seçmelisiniz ve iş kategorinizi belirtmelisiniz.
    Webshop : İnternet sitenizde ürün pazarlıyorsanız bu seçenek en iyisidir.
    Other Personel Website : Sizi tanımlayacak bir açıklama yoksa kişisel siteleriniz için bu seçeneği seçmelisiniz.
    Other Busines Website : Sizi tanımlayacak bir açıklama yoksa kurumsal siteleriniz için bu seçeneği seçmelisiniz.
  • 2.Adım : Bu adım ise Google üzerinde sizi temsil eden foto ve sosyal medya üzerindeki şablonu içermektedir.
    Logo for Google : Google üzerinde sizi tanımlayacak görseldir. Bu logonuz olabilir. Kare resim olması önerilmekle birlikte Minimum Boyut160Χ90px, Maksimum boyut: 1920X1080px. boyutlarında olması da önemlidir.
    Default Social Share Image : Sosyal medya hesaplarınızda içeriklerinizin linkini paylaştığınızda eğer ana görsel bulunmuyorsa yayınlanmasını istediğiniz bir görseli kullanabilirsiniz. Öne çıkan görsel olmazsa otomatik olarak linkinize bağlı görseldir. Önerilen boyut 1200 x 630 pixels.

Save and Continue” butonuna basarak sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

3- RANK MATH SEO EKLENTİSİ GOOGLE AYARLARI

Elbette hepimiz Google İndexleri için gayret ediyoruz. Daha fazla kitlelere ulaşmak için doğru SEO teknikleri uygulamak gerekir. Biz webmasterların bu yüzden tamamının kullandığı Google Search Console yani webmaster tools dediğimiz bölüm var. Öncelikle Google Webmaster Tools sayfasından hesap açarak mülkünüzü tanımlayın. Mülkünüzü tanımladıktan sonra otomatik olarak yönlendirileceksiniz. ”Get Authorization Code” yazan yeri tıklayarak otomatik olarak sitenizi tanımlayın.
5- Rank Math Google Ayarları

Eğer Google Search Console üzerinde birden fazla siteniz varsa ”Search Console Profile” kısmından sitenizi seçin. Eğer https ve http protokolleri ile ayrı açılmış 2 farklı mülk varsa kullanıyorsanız https olanı seçin. ”Save and Continue” butonuna basarak sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

4- RANK MATH SEO EKLENTİSİ SİTE HARİTASI AYARLARI

Arama motorlarına verileri göndermek için ihtiyacımız olan bölümdür. Sitenizdeki hangi kategorilerin vb. index almasını istiyorsanız bu araç bize yardımcı olacaktır. Aşağıdaki görselde yer alan başlıkları ve anlamları şöyle açıklayabiliriz.
6- Rank Math Site Haritası Ayarları
Sitemaps : XML Site Haritaları, arama motorlarının web sitenizin içeriğini daha etkili bir şekilde dizine eklemesine yardımcı olur. Bu yüzden bu seçeneği açık yapmalıyız.
Include Images : Site haritalarındaki yayın içeriğindeki görüntülere referans ekleyin. Bu, arama motorlarının resimlerinizi daha iyi dizine eklemesine yardımcı olur. Görselleri arama motorlarına dahil etmek için bu seçeneği açın.
Public Post Types : Site haritasına eklemek istediğiniz türleri seçmelisiniz. Yazılar ve sayfalar dahil edilmelidir.
Public Taxonomies : Sınıflandırmaları site haritanıza eklemek istiyorsanız bu seçenekleri aktif etmelisiniz.

Save and Continue” butonuna basarak sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

5- RANK MATH SEO EKLENTİSİ OPTİMİZASYON AYARLARI

Sitemizin arama motorları için doğru optimize edilmesi kesinlikle en önemli noktalardan birisidir. Rank Math seo eklentisi için bu seçenekleri doğru yapmakta önemlidir. Genel olarak herkes için önerilen ayarlar seçilmiş.

7- Rank Math Optimizasyon Ayarları

Noindex Empty Category and Tag Archives : Boş arşivlerin ve oluşan sayfa sıralamalarını engellemek için bu seçeneği aktif hale getirmemiz gerekir.
Nofollow External Links : rel="nofollow"Yazılarınızda, sayfalarınızda ve diğer yazı türlerinde görünen harici bağlantılar için otomatik olarak özellik eklersiniz . İçerik görüntülendiğinde öznitelik dinamik olarak uygulanır ve depolanan içerik değiştirilmez.
Open External Links in New Tab/Window : target="_blank"Yazılarınızda, sayfalarınızda ve diğer yazı türlerinde görünen harici bağlantılara otomatik olarak bir özellik ekleyin . Öznitelikler, depolanan içeriği değiştirmeyen içerik görüntülendiğinde uygulanır.

Save and Contunue” butonuna basarak sitenizin mevcut SEO skorunu öğrenerek işe başlayabilirsiniz. Eklentileriniz için ”Enable auto update of the plugin” seçeneğini açabilirsiniz fakat hiç kimse yedek alınmadan güncelleme yapılmasını istemez. Bu yüzden otomatik güncellemelerden kaçınmanızda fayda var. ”Proudly Show the SEO Score to Your Visitors” bu seçeneği açarsanız ”Rank Math’ ile yapmış olduğunu seo içerikli tüm yazılarda bir seo skoru çıkar. Kendinize güveniniz varsa bu seçeneği aktif edebilirsiniz! Eski içeriklerinizi etkilemez fakat güncel tüm içeriklerinizi doğrudan etkiler!

Save and Continue” butonuna basarak sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

8- Skoru SEO Matematik Sıralaması

Rank Math SEO Eklentisi Gelişmiş Ayarlar / Setup Advanced Options

İşimiz henüz bitmedi. Hızlı kurulumdan sonra bu işlemleri yapmayı ihmal etmeyin. ”Setup Advanced Options” butonuna tıklayarak gelişmiş birkaç ayar daha yapmanızı öneririm.

RANK MATH SEO EKLENTİSİ 404 REDİRECTİON AYARLARI

404 Monitor ve Redirections ayarlarını açmanızı öneririm. 404 Monitor SEO eklentisinin ana panelinde size 404 Not Found sayfaları hakkında detaylı rapor verir. Redirections ise 404 Monitor ile birlikte çalışarak bozuk URL ‘leri size rapor ederek yönlendirmesini yapar.

RANK MATH SEO EKLENTİSİ SCHEMA MARKUP AYARLARI

Zengin index modelleri ile daha fazla kitle çekebileceğiniz özel çalışmalar bölümüdür. Burada yer alan başlıklar ve ayarlar şöyledir.

Schema Type : Şemaları aktif etmek için burayı kullanın ve aktif edin. Google’ın içeriğinizin Arama’da görüntülenme içeriğini daha iyi anlamasına yardımcı olmak için otomatik yapılandırılmış verileri kullanın.
Schema Type for Yazılar : Zengin metin snippetleri kullanmak için içeriklerinizin türünü buradan seçin. Article makale yazarları için en uygun seçenektir.
Article Type : Buradaki ayarımız ”Blog Post” seçeneğidir.
Schema Type for Sayfalar : Article makale yazarları için en uygun seçenektir.
Article Type : Buradaki ayarımız ”Blog Post” seçeneğidir.

Save and Continue” butonuna basarak hızlı kurulumu bitirebilirsiniz. Yeni nesil SEO araçları olarak sizlere faydalı olacağına inandığım Rank Math SEO eklentisi ayarları nasıl yapılır adlı makalemin ilk bölümünü paylaştım.

Rank math seo eklentisi genel ayarlar nasıl yapılır, açıklama ve meta etiketler nasıl olmalıdır? gibi birçok sorunuzun yanıtını bulacağınız içerik çalışmalarım gelecektir.

Rank Math SEO Eklentisi Yorumları

Genel olarak baktığımızda eklentinin işlevselliği ön planda. Çok ciddi derecede yorum alarak kalitesini memnun bıraktırarak göstermiş. Mevcut seo eklentilerinizden kolay bir şekilde vaz geçerek, alışkanlıklarınızı tecrübeye bırakmanızda fayda var. Yıllardır kullandığım ve alışkanlık haline gelen ezber eklentilerin yerini aldı bile. WordPress en iyi seo eklentisi denildiği zaman artık All in one seo pack veya yoast seo ciddi bir rakip ile karşı karşıya! Bu yazdığım makalenin seo skorunu yazının en üstünde görebilirsiniz. 100 üzerinden 95 SEO skoru veren sistemin puan kırdığı nokta ise 3000 kelime makale istemesidir. SEO ‘ya doğrudan etki edecek öneme sahip olduğundan %5 gibi yüksek bir oran sunuyor. Elbette teknik yazı yazmayı bilmedikten sonra binlerce kelimede yazsanız boş!

Bu İçeriği Puanlayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu