İstanbul’un en az bilinen kamp alanlarından birisi olan Korsan Koyu doğası, tabiatı ile göz dolduran gizli bir cennettir. Harika bir manzaraya sahip olan Korsan Koyu hakkında bilmeniz gereken tüm detayları sizlerle paylaşıyorum. Şehrin en az bilinen yerlerinden birisi olmasının avantajlarından birisi olması elbette bakir kalması için yeterli bir neden.
İstanbul Korsan Koyu Nerede?
Kuşkusuz Korsan Koyu denildiği zaman aklımıza ilk gelen yer Antalya’nın Mavikent, Karaöz bölgesinde bulunan alandır. En az orası kadar güzel olan İstanbul Korsan Koyu ücretsiz kamp alanları arasında yerini almaktadır. Çatalca ilçesi Trakya/Çilingoz bölgesindedir. Muazzam bir doğası var. Kamp yapmak için İstanbul’da buradan güzeli yok diyebilirim. Huzur, oksijen, tabiat sizlere müthiş bir denklem sunacak.
İstanbul: Korsan Koyu Ulaşım Bilgileri
Birçok yere olduğu gibi buraya da ulaşım biraz sıkıntılı. Korsan koyu toplu taşıma ile ulaşımı en baştan yok sayın. Sadece özel araçlarınız ile gidebilirsiniz. Çatalca merkezden yaklaşık 70km mesafededir. Mecidiyeköy gibi merkezi bir lokasyondan ise 120 km uzaklıktadır. Çevreyolu veya Otoban kullanarak gidebilirsiniz. Her iki alternatifi değerlendirecek olursak;
Mecidiyeköy – Trakya Korsan Koyu Çevreyolu Yol Tarifi : İstanbul Çevre Yolu/O-1/D100 yönünden batı yönünde ilerleyin. Kağıthane/Kemerburgaz/2. Çevreyolu/F.S.M. Köp. çıkışına girin. Hasdal-Okmeydanı bağlantısından içeri girin. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü/Kadıköy/Ankara/D020 tabelalarını takip edin ve Hasdal Kemerburgaz Yolu/D020 üzerine çıkın. Dağyenice Kestanelik Yolu, Dağyenice Ormanlı Yolu, Karacaköy Ormanlı Yolu ve Karacaköy Yalıköy Yolu rotasını izleyin. İstanbul Cd. yönünde sağa dönün ve Karacaköy caddesine devam edin. Dağyenice Ormanlı Yolu yönünde devam edin.Döner kavşaktan 2. çıkışa girin ve Dağyenice Ormanlı Yolu boyunca ilerleyin. Karacaköy Ormanlı Yolu yönünde devam edin. Yalıköy merkezden Çilingoz Tabiat parkına doğru ilerleyin.Sahil şeridini terketmeyin. Yolun bittiği yerden sonra 1.5km yaya mesafe sonrası karşınıza çıkacak koy Korsan Koyu ‘dur.
Mecidiyeköy – Trakya Korsan Koyu Avrupa Otoyolu Yol Tarifi : Avrupa otoyoluna çıktıktan sonra Çatalca istikametine doğru tabelaları takip edin. Çatalca/Büyükçekmece yönünde D569 çıkışına girin. Avrupa Otoyolu Çatalca Bağlantısı yönünde devam edin. Çatalın solundan devam edin ve İstanbul Cd./D020 üzerine çıkın. D020 boyunca dümdüz ilerleyin. Çatalca Cd./D569 yönünde sağa dönün. Çatalca Cd./D569 hafif sola döner ve Eski İstanbul Kırklareli Yolu/D020 başlar. Başak Kalfa Yolu yönünde devam edin. Çiftlik Başak Yolu yönünde sola döndükten sonra İstanbul Cd. yönünde devam edin. Karacaköy Yalıköy Yolu rotasını izleyin. İstanbul Cd. yönünde sağa dönün ve Karacaköy caddesine devam edin. Dağyenice Ormanlı Yolu yönünde devam edin.Döner kavşaktan 2. çıkışa girin ve Dağyenice Ormanlı Yolu boyunca ilerleyin. Karacaköy Ormanlı Yolu yönünde devam edin. Yalıköy merkezden Çilingoz Tabiat parkına doğru ilerleyin.Sahil şeridini terketmeyin. Yolun bittiği yerden sonra 1.5km yaya mesafe sonrası karşınıza çıkacak koy Korsan Koyu ‘dur.
Çilingoz Korsan Koyu Nasıl Bir Yer?
En çok merak ettiğiniz şeylerden birisi olduğunu biliyorum. Bölge tamamen bakir bir alandır. Buraya gitmeden önce mutlaka alışverişlerinizi yapmış olmalısınız. Bölgede elektrik, internet bulabileceğiniz bir yer yok. Tuvalet, duş imkanı da yakınlarda yok. Bölge son derece bakir ve zorlu patikalarla gidilen bir yerdir. Dikenli ağaçlar, dallar, böcekler, sinekler sizi burada karşılayacaktır. Gerçek bir doğa, muazzam bir yer olmasının nedeni de bu yüzden. Piknik kafasıyla oraya gidebilen yok. Aileler gidemiyor. Sakinliğini ise kampçılara hediye ediyor. Macera dolu bir rotada ormanın patikalarında ulaşacağınız yerde Karadeniz’in sert dalgaları, kayalar, kumsal sizi karşılayacak. Telefonun çekmediğini söyleyebilirim. Çilingoz Tabiat Parkı içerisinde yer alan bu bölge Tekirdağ sınırına da oldukça yakındır. Orman şartlarına alışık olmayanlar kesinlikle gitmemeli. Ormanda neredeyse her türlü yabani hayvan ile karşılaşmak mümkün. İstanbul’da olduğunuzu anlamayacaksınız. Domuz, tilki, ayı, çakal, yılan, kene başlıca risk oluşturan yaban hayvanları sıralamasında. Özellikle yılanların akşam serinliğinde bol olduğu bir patikadır. Korsan Koyuna ulaştığınızda ise böcek, yılan riski neredeyse yok diyecek kadar düşüyor. Patikayı bu yüzden akşam serinliğine kalmadan gün içerisinde geçmiş olmanız gerekiyor. İstanbul Korsan Koyu zamanında diğer Korsan koyları gibi aynı mantalite ile kullanılmış. Yani korsanların saklanma yeri.
SOSYAL İMKANLAR | BÖLGESEL DURUM | DİĞER ÖZELLİKLER |
× Tuvalet (Kafeler) | ✓ Ağaçlık Alan | ✓ Yaban Hayvanı |
× Duş | × Dağlık Alan | × Aileye Uygun |
× İnternet – Wi-Fi | × İçilen Su Kaynağı | × Market, Bakkal |
× Elektrik (Kafeler) | × Dere, Çay Vb. | ✓ Ateş Yakılabilir |
× Araç Park Yeri | ✓ Deniz, Plaj | × Toplu Taşıma |
× Göl, Gölet | × Gezilecek Yerler |
Çatalca Korsan Koyu Genel Bilgilendirme
İstanbul ücretsiz kamp alanları arasında sizlere sunabileceğim en maceralı yerlerden birisi Korsan Koyu ‘dur. Gerçekten unutamayacağınız bir macera olabilir. Bu bölgeyi çocuklarınız ile amatörce tercih etmeyin. Tekrar söylemekte fayda var. Genelde yazıların bir başını bir sonunu okuduğunuz için ”Bölge zorluk derecesi yüksektir. Yaban hayvanı tehlikesi vardır. Etrafta çöplerinizi bırakmayın!
yerlerden birisine gittim. Konum olarak yakındım ve harika bir yer. Huzur doluydu.
merhaba arkadaşlar paylaşımın vallaha ilgi uyandırıcı, face de paylaştım
Daha önce hiçbir yerde görmediğim, okumadığım birçok yeri sizin sayenizde öğrendim.
Bugüne kadar okuduğum en kaliteli bilgiler. Teşekkür ederim.
yine çok fayda sağlayan bir yazı dizisi oldu teşekkür ederim
Bahsettiğiniz lokasyona verdiğiniz konum doğrultusunda gittik ve gerçekten İstanbul kamp alanı denildiğinde böyle bir yer olacağı aklımın ucundan geçmezdi.
Gitmeyi planladığım bir yer fakat ayı ile karşılaşma olasılığım nedir ? Böyle bir durumda ne yapabilirim.
Ayı ile karşılaşma olasılığınız var ama düşük. Bölgede ayı inleri olmadığı için ancak yolunu kaybetmiş olması gerekir. Ayılardan kendinizi korumak için kamp alanında açıkta yiyecek bırakmayın. Yavru ayı görürseniz asla rahatsız edici bir şey yapmayın. Ayılar sese gitmez bu yüzden ormanda sesli yürümek avantajdır. Ekstra olarak yanınıza torpil alabilirsiniz. Torpili patlattığınız alana kolay kolay yabani dostlarımız uğramaz.
Arazi aracı ile ulaşım mümkünmü
Maalesef ortalama 1 saatlik yürüme mesafesine kadar yaklaşabilirsiniz
Gezgin rehber kategorisinde sizler için daha detaylı paylaştım. https://rotasizgezgin.net/ayi-saldirisindan-korunmanin-yollari/
bizde gittik ama malesef 3 saat gibi uğraş ile gerçek yolu bulamadık girdiğimiz yolların sonu ya uçuruma çıktı yada tamamen geçilmez orman . ama bir dahaki sefere bulacağız inşallah